Myötätunto ekokriisissä -etätyöpaja 27.3.2024

Teenkö riittävästi ympäristökriisin ratkaisemiseksi? Suhtaudunko näihin asioihin torjuvasti, ymmärtävästi tai esimerkiksi luovuttaneena? Nämä kysymykset saattavat nousta mieleen, kun luovimme arjen kiireissä samalla tietoisina siitä, ettei kollektiivinen elämäntapamme ole kestävä. Tervetuloa etätyöpajaan, jonka teemana on myötätunto.

Milloin? keskiviikkona 27.3. klo 18.00–20.00.
Missä? Etänä Zoomissa.
Kenelle? Kaikille, jotka haluavat vertaistukea ilmastokriisin keskellä elämiseen.

Tietoisuus tarvittavien muutosten suuruudesta ja kiireellisyydestä voi aiheuttaa monenlaisia tunteita. Saatamme kokea syyllisyyttä, stressiä, turhautumista tai jatkuvaa riittämättömyyttä. Saatamme olla hyvinkin vaativia itseämme kohtaan elämäntapojen, arjen valintojen tai vaikkapa aktivismin suhteen.

Zoom-etätyöpajassa keskiviikkona 27.3. klo 18–20 pysähdymme tarkastelemaan näitä ajatuksia ja tunteita myötätunnon näkökulmasta. Myötätunnossa yhdistyy huolenpito planeetasta, muista ihmisistä ja itsestämme. Myötätunto auttaa meitä toimimaan viisaasti ja omien voimavarojemme mukaisesti, itseämme ja muita tukien ja kannustaen.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Mitä on luvassa?

Työpajassa keskustelemme myötätunnosta itseä ja muita kohtaan sekä teemme siihen virittäviä harjoitteita. Työpaja sopii lähtökohtaisesti kaikille, jotka haluavat vertaistukea ja keskustelua näistä teemoista. Keskeistä työpajassa on luottamuksellisuus, kaikkien ryhmäläisten arvostus, oikeus puhua ja olla puhumatta. Jos sinusta tuntuu, että et esimerkiksi juuri nyt jaksa tai ole valmis kuulemaan muiden kokemuksia, voit kokeilla esimerkiksi itse tehtäviä harjoituksia.

Työpajan ohjaavat Taneli Saari ja Sini Forssell Ympäristö ja tulevaisuus mielessä -hankkeesta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Myötätunto: lempeää viisautta ja voimaa ekokriisissä elämiseen

Mitä myötätunto on ja miltä se tuntuu?

Myötätuntomeditaatio ympäristötunteisiin


Julkaistu:

Kategoria:
Osallistu

Jaa artikkeli:
Facebookissa
Twitterissä