Peruttu! Kolmen kerran etäryhmä

Huom! Ryhmä on peruttu vähäisen osallistujamäärän takia. Apua ja tukea täältä: Ryhmämuotoista tukea ympäristöahdistukseen

Etäryhmä kokoontuu tiistaisin 3.–17.10. Ympäristötunteiden äärellä -ryhmä tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa suhtautumista ympäristökriisiin sekä tulevaisuuteen.

Milloin: ti 3.10., ti 10.10., ti 17.10.
klo 18–20
Missä: Zoomissa

Ilmoittaudu tällä lomakkeella.

Tuen ja tutkitun tiedon äärellä

Ympäristökriisin eri osa-alueet ja muut tulevaisuuden epävarmuudet herättävät meissä paljon erilaisia tunteita ja ajatuksia. Toiminta voi auttaa tunteiden käsittelyssä, mutta myös tunteiden äärelle on hyvä pysähtyä, jotta vältämme uupumisen ja kyynistymisen.

Ryhmässä tarjotaan tutkittua tietoa ympäristöön liittyvistä tunteista, kokeillaan harjoituksia niiden käsittelyyn, pohditaan oman toiminnan ja tunteiden käsittelyn välistä suhdetta ja jaetaan ajatuksia vertaistuellisesti. Keskustelu on luottamuksellista.
Käsiteltäviä teemoja ovat ympäristötunteiden tunnistaminen, nimeäminen ja jakaminen, ympäristönmuutosten mielenterveys- ja hyvinvointivaikutukset, tunteiden ja tiedon kanssa eläminen, yhteisöjen tuki sekä tulevaisuus. Verkkoryhmän sisältöä painotetaan osallistujien toiveiden mukaan. Vertaistuen, keskustelun ja vinkkien jakamisen avulla tuetaan omaa hyvinvointia haastavassa tilanteessa.

Luottamuksellista vertaistukea

Ryhmä sopii lähtökohtaisesti kaikille, jotka haluavat vertaistukea ja keskustelua ympäristötunteiden käsittelyyn. Keskeistä työpajassa on luottamuksellisuus, kaikkien ryhmäläisten arvostus, oikeus puhua ja olla puhumatta. Jos sinusta tuntuu, että et esimerkiksi juuri nyt jaksa tai ole valmis kuulemaan muiden kokemuksia, voit kokeilla esimerkiksi itse tehtäviä harjoituksia.

Ryhmän jälkeen osallistuja osaa:

  • tunnistaa, nimetä ja käsitellä omia ympäristötunteitaan
  • vahvistaa mielenterveys- ja tunnetaitojaan
  • tarvittaessa hakea tukea ympäristötunteidensa käsittelyyn.
 Ryhmän ohjaa Taneli Saari.
Mietitkö ryhmään osallistumista? Ota yhteyttä taneli@tunne.org ja kysy lisää!

Julkaistu:

Kategoria:
Osallistu

Jaa artikkeli:
Facebookissa
Twitterissä