4.5.2023 Myötätuntoa ympäristökriisissä elämiseen -etätyöpaja (2 h)

Henkilö katselemassa avaraa luontomaisemaa

Teenkö riittävästi ympäristökriisin ratkaisemiseksi? Tämä kysymys saattaa nousta useinkin mieleen, kun luovimme arjen kiireissä samalla tietoisina siitä, ettei kollektiivinen elämäntapamme ole kestävä. Tietoisuus tarvittavien muutosten suuruudesta ja kiireellisyydestä voi aiheuttaa monenlaisia tunteita. Saatamme kokea syyllisyyttä, stressiä, turhautumista tai jatkuvaa riittämättömyyttä. Saatamme olla hyvinkin vaativia itseämme kohtaan elämäntapojen, arjen valintojen tai vaikkapa aktivismin suhteen.

Zoom-etätyöpajassa torstaina 4.5. klo 18–20 pysähdymme tarkastelemaan näitä ajatuksia ja tunteita myötätunnon näkökulmasta. Myötätunnossa yhdistyy huolenpito planeetasta, muista ihmisistä ja itsestämme. Se auttaa meitä toimimaan viisaasti ja omien voimavarojemme mukaisesti, itseämme ja muita tukien ja kannustaen.

Työpajassa keskustelemme näistä teemoista ja teemme myötätuntoon virittäviä harjoitteita. Työpaja sopii lähtökohtaisesti kaikille, jotka haluavat vertaistukea ja keskustelua näistä teemoista. Keskeistä työpajassa on luottamuksellisuus, kaikkien ryhmäläisten arvostus, oikeus puhua ja olla puhumatta. Jos sinusta tuntuu, että et esimerkiksi juuri nyt jaksa tai ole valmis kuulemaan muiden kokemuksia, voit kokeilla esimerkiksi itse tehtäviä harjoituksia.

Työpajan ohjaavat Taneli Saari ja Sini Forssell Ympäristö ja tulevaisuus mielessä -hankkeesta. Ilmoittaudu työpajaan tällä lomakkeella. Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Julkaistu:

Kategoria:
Osallistu

Jaa artikkeli:
Facebookissa
Twitterissä