7.6.2022 Webinaari: Maailmanlopun skenaarioista toivon rakentamiseen II

Maailmanlopun skenaarioista toivon rakentamiseen -webinaarisarjamme saa jatkoa! Joulukuussa 2021 tapahtuma keräsi linjoille lähes 100 ympäristön ja mielen hyvinvoinnista kiinnostunutta, ja palautteissa toivottiin lisää tällaisia tapahtumia. Nyt tarjoamme uuden erityisesti sote-alojen ja kasvatusalan sekä nuorten parissa toimiville suunnatun toivoa rakentavan tilaisuuden. Osallistuminen ei edellytä aiempaa tietoa aihepiiristä, kiinnostus tunnetaitoja ja mielen hyvinvoinnin vahvistamista kohtaan riittää.

Webinaarissa keskustellaan tunnetaitojen ja mielenterveyden merkityksestä ilmastokriisin ja muiden nykyisten kriisien aikana. Miten yhteiskunnan eri toimijat voivat ottaa oman osaamisensa käyttöön, kun haetaan ratkaisuja monimutkaisiin kysymyksiin?

Näkökulmia aiheeseen tuovat Ilmakehän ja ilmaston osaamiskeskus ACCC-lippulaivan tutkija Anna Lintunen, sote-järjestöjen ilmastotyötä koordinoiva erityisasiantuntija Simo Rissanen, tunnesäätelytaitojen ja dialektisen käyttäytymisterapian kouluttaja Miikka Häkkinen ja dramaturgi, työnohjaaja Helena Ihala. Lisäksi webinaarissa kuullaan vuoropuhelua  siitä, miten voimme varustautua tulevaisuuden epävarmuuksiin hyvinvointia vahvistaen ja kokea merkityksellisyyttä tässä ja nyt.

Maksuton webinaari on kaikille kiinnostuneille avoin. Ilmoittaudu mukaan tästä ja saat vastausviestissä Zoom-linkin tapahtumaan.

Ohjelma:

13.00 Tervetuloa

13.05 Ilmakehän ja ilmaston osaamiskeskus ACCC-lippulaivan tutkimuskoordinaattori, puiden ekofysiologian dosentti Anna Lintunen: Ilmastonmuutoksen tutkimus osaamisen ja ratkaisujen tukena

13.30 Erityisasiantuntija (ilmastonmuutos ja kestävä kehitys) Simo Rissanen, Soste ry: Miten järjestöt voivat huomioida toiminnassaan ilmastoon ja ympäristöön liittyvät huolet ja tunteet?

14.00 Tunnesäätelytaitojen ja dialektisen käyttäytymisterapian kouluttaja Miikka Häkkinen, HUS Hyvinkään psykiatria: Voisiko dialektisen käyttäytymisterapian periaatteista olla apua selviytymisessä?

14.45 Tauko

15:00 Dramaturgi, työnohjaaja Helena Ihala: Uskaltava uteliaisuus – vapauden ja luovuuden mahdollisuudet organisaatioissa ympäristökriisin aikakaudella

15:30 Dialogi: Miten vahvistamme merkityksellisyyttä tässä ja nyt, vaikka varmuutta tulevasta ei ole?

15:45 Päätössanat, palaute ja miten tästä eteenpäin

 


Julkaistu:

Kategoria:
Osallistu

Jaa artikkeli:
Facebookissa
Twitterissä