7.–8.10.2022 Ympäristötunteiden vertaisryhmän ohjaajan koulutus

Hei sinä ympäristöstä ja tunteista kiinnostunut!

Ympäristökriisi koettelee monin tavoin kaikenikäisten jaksamista ja tulevaisuususkoa. Yhteisöllisyydellä, myötätunnolla ja tunnetaitojen vahvistamisella voimme kuitenkin varustautua haasteisiin jo nyt.

Ympäristöahdistuksen mieli -hanke järjestää ympäristötunteiden vertaisryhmän ohjaajan maksuttoman etäkoulutuksen 7.–8.10.2022. Koulutus sisältää tapaamiset kahtena päivänä: perjantaina 7.10. klo 13–16 ja lauantaina 8.10. klo 10–14. Koulutuksen suorittaminen edellyttää ennakkotehtävän tekemistä, osallistumista koulutuspäiviin ja yhden ryhmän fasilitointia yhdessä ympäristötunnekouluttajan kanssa.

Puhutaan ympäristötunteista -verkkoryhmissä kohdataan myötätunnolla ympäristökriisiin liittyviä tunteita ja vahvistetaan osallistujien tunnetaitoja käyttäen toiminnallisia menetelmiä ja aiheisiin räätälöityjä materiaaleja. Ryhmissä ei keskitytä ympäristökriisin ratkaisemiseen tai vaadittaviin ilmastotekoihin, vaan vahvistetaan osallistujien voimavaroja ja tunnetaitoja sekä ennaltaehkäistään ympäristöongelmiin liittyvää uupumista ja kyynistymistä.

Koulutus on suunnattu ympäristötunteiden käsittelystä ja ryhmänohjaamisesta kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat näköalapaikan järjestöjen tarjoamaan vertaistukitoimintaan. Vertaisohjaajat eli fasilitaattorit tulevat osaksi järjestöjemme vapaaehtoistoimintaa sekä saavat koulutuksen, aineistot ja järjestöjen tarjoaman tuen ryhmien toteuttamiseen.

Kouluttajia ovat projektipäällikkö Satu Turhala, MIELI ry ja toiminnanjohtaja Taneli Saari, Tunne ry. Ilmoittaudu mukaan 6.10. mennessä. Lisätietoja satu.turhala@mieli.fi

Fasilitaattorina voit olla mukana muuttamassa maailmaa empaattisemmaksi ja tunteita kuulevammaksi! Tule rohkeasti mukaan koulutukseen.


Julkaistu:

Kategoria:
Osallistu

Jaa artikkeli:
Facebookissa
Twitterissä