23.3.2021 Ympäristötunteiden äärellä -etätyöpaja

Puhutaan ympäristötunteista, neljä piirrettyä ihmistä pitävät yhdessä banderollia ja jokaisella on teemukit kädessä

Ilmastonmuutos, ympäristöuhat ja monimuotoisuuskriisi, saastuminen, pandemiat, lähiluonnon tuhoutuminen… Nykytilanteen hälyttävät faktat ja tulevaisuuden epävarmuus herättävät monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Ilmasto- ja ympäristöteot usein auttavat niiden käsittelyssä, mutta vain pelkästään toimintaan keskittymällä saatamme uupua tai kyynistyä. Tunteet voivat olla toiminnan moottoreita tai jarruja, joten miten omat ja muiden ympäristötunteet pitäisi kohdata, ja miten palautua?

23.3. klo 17–19 järjestettävässä etätyöpajassa tarjotaan tutkittua tietoa ympäristöön liittyvistä tunteista ja ajatuksista sekä keinoja niiden kohtaamiseen ja käsittelyyn. Lisäksi pohditaan toiminnan ja tunteiden käsittelyn välistä suhdetta. Työpaja tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa suhtautumista ilmasto- ja ympäristökriisiin sekä tulevaisuuteen. Vertaistuen, keskustelun ja vinkkien jakamisen avulla tuetaan selviytymistä haastavassa tilanteessa.

Työpaja soveltuu kaikille, jotka haluavat vahvistaa omaa hyvinvointiaan ja ympäristötunteiden käsittelytaitoja. Työpajan toteuttaa Ympäristöahdistuksen mieli -hanke. Työpajan ohjaavat Tunne ry:n toiminnanjohtaja Taneli Saari ja sosiaalipsykologi Minerva Peijari.

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella!


Julkaistu:

Kategoria:
Osallistu

Jaa artikkeli:
Facebookissa
Twitterissä