Tunteicast #3: Ympäristötunteet ja vapaaehtoinen lapsettomuus

Kuvassa Anton Vanha-Majamaa, Kaisa Kosonen, Outi Aaltonen ja Taneli Saari

Millaisia ympäristötunteita lisääntymisikäiset aikuiset kokevat? Millaisia tunnetason prosesseja käydään läpi, kun tehdään päätös pysyä aikuisten perheenä tai kun annetaan lapsille mahdollisuus ilmastokriisistä huolimatta? Miten terapiatyön asiantuntija kuvaa ilmastotunteita perheenperustamispäätösten taustalla?

Podcastin vieraina tällä kertaa Greenpeacen ilmasto- ja energia-asiantuntija Kaisa Kosonen, toimittaja-tietokirjailija Anton Vanha-Majamaa, Tunne ry:n toiminnanjohtaja Taneli Saari sekä Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja, valtiotieteiden tohtori ja erityistason psykoterapeutti Heli Vaaranen. Podcastin juontaa Outi Aaltonen.

🔈 Kuuntele SoundCloudissa:

Nyyti ry · Tunteicast #3: Ympäristötunteet ja vapaaehtoinen lapsettomuus

🔈 Kuuntele Spotifyssa:

Tämä jakso on saavutettavuuden parantamiseksi myös tekstimuodossa.

Jaksossa mainittua:

Yksi asia on ihmiskunnan kohtalonkysymys, mutta silti siitä ei halua puhua kukaan – Miksi väestönkasvusta tuli ilmastokeskustelun tabu? (Yle uutiset, 23.6.2019)

Voidaanko ilmastonmuutos saada kuriin, kun Afrikka kasvaa ja vaurastuu? (Vihreä lanka, 17.5.2019)

Tutkimuksissa on löydetty ylivertainen päästövähennyskeino, mutta ilmastotekolistoilta se puuttuu kokonaan (HS, 18.8.2019)

Näillä kymmenellä tavalla ilmastokriisi uhkaa tänään syntyvän lapsen terveyttä – kansainväliseltä tutkijaryhmältä hyytävä raportti (Kainuun sanomat, 14.11.2019)

Näillä opeilla lapsi pärjää lämpenevässä maailmassa (Vihreä lanka, 18.6.2019)

Lapseton Suomi (Image, 28.3.2019)


Julkaistu:

Kategoria:
Podcast

Jaa artikkeli:
Facebookissa
Twitterissä