1.-9.4. Puhutaan ympäristötunteista -vertaisfasilitaattorien koulutus

Hei sinä ympäristöstä ja tunteista kiinnostunut vapaaehtoinen tai työntekijä!

Ympäristökriisi koettelee monin tavoin kaikenikäisten jaksamista ja tulevaisuususkoa. Yhteisöllisyydellä, myötätunnolla ja tunnetaitojen vahvistamisella voimme kuitenkin varustautua haasteisiin jo nyt.

Ympäristöahdistuksen mieli -hanke järjestää ympäristötunteiden vertaisryhmän fasilitaattorien koulutuksen 1.9.4.2022. Koulutus sisältää tapaamiset kolmena päivänä: perjantaina 1.4. klo 15–18 sekä perjantaina 8.4. klo 15–18 ja lauantaina 9.4. klo 9–12.

Puhutaan ympäristötunteista -ryhmissä kohdataan myötätunnolla ympäristökriisiin liittyviä tunteita ja vahvistetaan osallistujien tunnetaitoja käyttäen monipuolisia, toiminnallisia ja kokemuksellisia työkaluja. Ryhmissä ei keskitytä ympäristökriisin ratkaisemiseen tai vaadittaviin ilmastotekoihin, vaan vahvistetaan voimavaroja ja resilienssiä sekä ennaltaehkäistään ympäristöongelmiin liittyvää uupumista ja kyynistymistä. Ryhmän ohjaajana/fasilitaattorina saat käyttöösi tarvittavat aineistot.

Fasilitaattorina voit olla mukana muuttamassa maailmaa empaattisemmaksi ja tunteita kuulevammaksi! Tule rohkeasti mukaan koulutukseen.

Koulutus on suunnattu MIELI, Nyyti ja Tunne ry:n jäsenjärjestöjen vapaaehtoisille ja työntekijöille, jotka voivat toimia koulutuksen jälkeen ympäristötunteita käsittelevien vertaisryhmien ohjaajina. Kouluttajina: projektipäällikkö Satu Turhala, MIELI ry ja toiminnanjohtaja Taneli Saari, Tunne ry. Lisätietoa ja ilmoittautuminen: satu.turhala@mieli.fi

Palautetta koulutuksistamme:

”Kiitos, ympäristötunteiden kohtaamisen käsittely olikin minulle uutta eli tuli tarpeeseen tulevaisuuden kohtaamisiin tukikeskusteluissa.”

 

”Hyvä koulutus, josta jäi hyvä ja levollinen mieli. Antoi työkaluja, toivoa ja uskoa siihen, ettei yksinään puurra tärkeiden asioiden äärellä. Loistava väline myös verkostoitumiseen, erilaisten toimijoiden kesken.”

 

”Koulutuksessa vaihteli mukavasti teoria ja keskustelut. Kouluttajat olivat superhyviä, osasivat ottaa osallistujia huomioon ja loivat miellyttävää ilmapiiriä. Lisäksi asiantuntemus aiheesta ja selkeät esitykset olivat miellyttävää seurattavaa.”

 


Julkaistu:

Kategoria:
Osallistu

Jaa artikkeli:
Facebookissa
Twitterissä