Myötätunto ja itsemyötätuntö

Myötätunto on tila, jossa tunnistamme toisen kärsimyksen, ymmärrämme, että kärsimys on universaalia, tunnemme empatiaa kärsivää kohtaan, siedämme epämiellyttäviä tunteita, joita kärsimyksen näkeminen aiheuttaa ja toimimme kärsimyksen vähentämiseksi. Tutkimusten mukaan myötätunnon kokeminen vaikuttaa hyvinvointiimme ja vaikuttaisi siltä, että se olisi kehitettävissä oleva taito. Itsemyötätunto puolestaan on myötätuntoista suhtautumista itseämme kohtaan erityisesti silloin kun meillä on vaikeaa. Itsemyötätuntoisuus ehkäisee loppuunpalamista.

Myötätuntoinen suhtautuminen helpottaa haastavien asioiden kohtaamisessa. Se luo rauhaa elämään ja antaa tilaa kaikille ajatuksille, tunteille ja tuntemuksille. Se on ystävällisyyttä, joka ulottuu myös itseemme. Myötätunto on jo olemassa, meidän on vain pidettävä se mielessämme, jotta se pääsee näkyville.

Ohessa sinulle kolme mindful self-compassion ohjaaja Mari Juotteen ohjaamaa itsemyötätuntoharjoitetta. Voit tehdä harjoitteet yhdessä Marin kanssa nauhaa kuunnellen.

Lempeä hengitys (kesto 8:54)

Nyyti ry · Hengähdyshetki: Lempeä hengitys

Rakastavaa ystävällisyyttä läheiselle (kesto 6:38)

Nyyti ry · Hengähdyshetki: Rakastavaa ystävällisyyttä läheiselle

Omat sanat – rakastavaa ystävällisyyttä itselle (kesto 9:27)

Nyyti ry · Hengähdyshetki: Omat sanat (rakastavaa ystävällisyyttä itselle)

Julkaistu:

Kategoria:
Harjoitukset

Jaa artikkeli:
Facebookissa
Twitterissä