Lempipaikka

Voit tehdä tämän harjoituksen kirjoittamalla, piirtämällä tai vaikkapa sulkemalla silmät ja matkaamalla mielikuvitukseen. Tämän harjoituksen avulla voit luoda itsellesi rauhoittavaa lempipaikkaa tilanteisiin, joissa ahdistus, pelko tai ylitsekäyvät muut synkät tunteet ilmasto- ja ympäristöasioissa ottavat sinut liiaksi valtaansa, ja tarvitset hetken rauhoittua ja kerätä voimia.

Muistathan, että jos harjoitus ei tunnu hyvältä, voit aina keskeyttää sen kun siltä tuntuu. Ethän jää ahdistavien ajatusten kanssa yksin!

Hengitä muutaman kerran syvään ja etsi itsellesi hyvä istuma- tai makuuasento (jos aiot kirjoittaa tai piirtää harjoituksen aikana, istuma-asento voi olla parempi siihen). Tuo mieleesi jokin rauhoittava lepopaikka, jonka päällä voisit kuvitella rentoutuvasi – esimerkiksi sohva, riippumatto, suuri kivi tai laituri. Sen ei tarvitse olla mikään tietty todellinen paikka, vaan voit tunnustella ja kuulostella mitä mielesi tuottaa. Millainen tuo lepopaikka on, miltä siinä tuntuu maata tai istua? Miksi siinä on hyvä levätä?

Kokeile nyt rauhassa voisitko antaa mielikuvituksen lentää niin, että tuo lepopaikka sijaitsisikin jossain kaukaisessa todellisuudessa, mihin vain sinulla on avaimet? Sinne eivät pääse mitkään tämän maailman murheet.

Millainen tuo kaukainen turvallinen ulottuvuus olisi? Miltä siellä näyttää? Millaisia värejä, tuoksuja, pintoja ja ääniä siellä on? Onko siellä muita olentoja (jos on, voit olla varma, että he ovat turvallisia)? Mitkä asiat tässä ulottuvuudessa tuovat sinulle voimaa ja energiaa?

Tee paikasta niin elävä kuin pystyt, ja vieraile siellä aina kun siltä tuntuu.


Julkaistu:

Kategoria:
Harjoitukset

Jaa artikkeli:
Facebookissa
Twitterissä