Juurruttaminen

Tämä harjoitus sopii tehtäväksi silloin, kun tunnet itsesi ahdistuneeksi tai kaipaat mielellesi rauhaa ja tähän hetkeen palauttamista, kuten silloin kun tunnet ilmastoahdistusta.

Lue harjoitus ensin läpi, jotta saat käsityksen sen kulusta tai voit tulostaa sen paperille. Voit myös, mikäli mahdollista, pyytää jotain läheistäsi lukemaan harjoituksen sinulle.

Valitse rauhallinen paikka ja istu tuolille. Silmien sulkeminen ja muutama rauhallinen hengenveto auttavat keskittymään. Jos koet tarpeelliseksi, suora ryhti, jalkojen tömistely, hieronta tai ihon sively voi auttaa herättelemään tuntemuksia ja voimistaa juurtumisen kokemusta.

Kiinnitä huomiosi painon asettumiseen istumaluittesi päälle. Tunne kuinka painovoima vetää sinua tuoliin kiinni. Keskity painon tunteeseen. Tunne tuoli allasi ja iho tuolia vasten. Miltä tämä tuntuu?

Voit myös nousta seisomaan ja tunnustella vetovoiman tunnetta jaloissasi sekä maan tunnetta jalkojesi alla. Vaihda painoa jalalta toiselle ja jaa painosi lopuksi kummallekin jalalle tasaisesti ja tunnustele samalla painovoiman vaikutusta jalkojesi eri osiin.


Julkaistu:

Kategoria:
Harjoitukset

Jaa artikkeli:
Facebookissa
Twitterissä